Kotleciki z kaszy jaglanej i cukinii

Dzisiejsza propozycja zarówno na danie obiadowe jak i zdrową przekąskę, to kotleciki przyrządzone z kaszy jaglanej i cukinii. Jak zwykle, będzie to danie zdrowe, bardzo proste w przygotowaniu i zaskakująco smaczne. Już sam farsz stanowi apetyczne przekąskę i nadaje się również jako dodatek do dań głównych.

Składniki:

  • 2 szklanki ugotowanej wcześniej kaszy jaglanej,
  • cukinia,
  • czosnek, cebula
  • jajko,
  • łyżka mąki kukurydzianej (lub innej),
  • sól, pieprz, chili.

Sposób przyrządzenia:

  • Podsmażamy drobno posiekaną cukinię z czosnkiem i cebulą.
  • Dodajemy ugotowaną kaszę jaglaną.
  • Całość podsmażamy około 5min
  • Po wystygnięciu, dodajemy jajko, mąkę i całość doprawiamy do smaku.
  • Formujemy kotleciki i smażymy na patelni na złoty kolor, bądź pieczemy w piekarniku aż do zarumienienia się.

Smacznego!

IMG_9674

Reklamy

3 thoughts on “Kotleciki z kaszy jaglanej i cukinii

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s