Wegańska fasolka po bretońsku.

W ostatnim czasie nadmiar obowiązków zawodowych spowodował moją chwilową nieobecność na blogu. Ale już wracam z pyszną fasolka po bretońsku – przepis na taką fasolkę przypasuje każdemu kto lubi dobrze i smacznie zjeść, nie spędzając pół dnia w kuchni 🙂

Składniki:

  • 50 dag fasoli Jaś
  • pomidory z puszki
  • 1 cebula
  • liść laurowy
  • majeranek
  • 2 ząbki czosnku
  • szczypta cukru
  • sól
  • świeżo mielony pieprz
  • natka pietruszki do dekoracji

IMG_7926 IMG_7933

Przygotowanie:

  1. Fasolę moczymy przez całą noc. Gotujemy w wodzie, w której była namoczona.
  2. Cebulę kroimy w kostkę, czosnek drobno siekamy  i smażymy na złocisty kolor.
  3. Do cebuli  i czosnku dodajemy pomidory. Doprawiamy do smaku szczyptą cukru, solą, świeżo zmielonym pieprzem, majerankiem i smażymy pod przykryciem na małym ogniu przez 20 min.
  4. Do tak przygotowanego sosu dodajemy ugotowana fasolkę i smażymy jeszcze przez około 5 min bez przykrycia.
  5. Dekorujemy natką pietruszki i podajemy z chlebkiem.

IMG_7920

Smacznego!

Reklamy

2 thoughts on “Wegańska fasolka po bretońsku.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s